Aflati tot ce se intampla in casa sau curtea dumneavoastra de oriunde v-ati afla. Accesati de oriunde, pe orice dispozitiv cu conexiune la internet, sistemul de supraveghere video si primiti notificari de la senzorii de miscare, de efractie, de inundatie, de fum sau de gaz sau de la dispozitivele electrice in cazul nedorit al unei spargeri, al unui incendiu sau al unei avarii la instalatia sanitara, de gaz sau electrica.
Mai mult decat atat, in functie de setarile dorite, sistemul automatizat poate lua masuri, dupa caz, prin blocarea unor yale sau dispozitive de blocare, prin inchiderea sau deschiderea unor robinete, a unor intrerupatoare sau sigurante electrice si multe altele.
Obtineti astfel satisfactia ca ati facut totul pentru protectia celor dragi si a casei dumneavoastra.
Stim cu totii rolul principal al unei camere de supraveghere si al unui sistem de supraveghere si anume acela de a monitoriza un anumit spatiu si de a putea identifica ulterior, daca este nevoie, pe baza inregistrarilor, eventuali raufacatori.
Dezavantajul principal evident al unui astfel de sistem este ca el poate fi util fie atata timp cat cineva supravegheaza in timp real monitoarele, fie ulterior producerii unui eveniment, ca mijloc probatoriu.
Un alt dezavantaj al unui sistem, sa-l numim clasic, de supraveghere, este ca stocarea inregistrarilor se face pe dispozitive separate, centralizate (DVR), necesitand, pe langa costul echipamentului propriu-zis, si cablaje de la fiecare camera la DVR, pe langa cele de alimentare cu energie electrica, creand astfel disconfort si ridicand costul investitiei initiale.
Camerele moderne, „inteligente”, rezolva mare parte din neajunsurile de mai sus. Acestea pot functiona exclusiv wireless, existand chiar variante cu batierie si cu panou solar, nemaifiind astfel nevoie de absolut niciun fir la/de la camera video. Mai mult, aceste camere pot fi echipate cu carduri SD sau MicroSD, de capacitate mare, stocarea inregistrarilor facandu-se local. Desigur, camerele pot fi accesate prin aplicatia comuna, de pe telefon, tableta sau PC, fie pentru a vedea in real-time ce se intampla in spatiul monitorizat, fie pentru accesarea inregistrarilor.
Si asta nu e tot, camerele inteligente pot functiona similar cu senzorii de proximitate, in sensul ca la detectarea miscarii intr-o anumita zona, intr-un anumit interval etc. (setarile si scenariile sunt extrem de variate) pot genera un semnal, o alarma, pot trimite un SMS sau un email si, desigur, veti vedea toate aceste alarme pe dispozitivul dorit.
Sistemele de alarma inteligente se aliniaza si ele ideii de accesibilitate din orice locatie, utilizatorul putand configura si ulterior primi notificari in aceeasi aplicatie cu restul senzorilor si echipamentelelor inteligente.
Astfel, proprietarul poate verifica starea sistemului de alarma, poate arma sau dezarma alarma sau poate programa acest lucru la anumite ore, va primi notificari in cazul unui eveniment neprevazut sau al modificarii statusului alarmei si poate seta interactiunii cu alte echipamente inteligente in functie de evenimentul aparut.
O alternativa moderna pentru senzorii clasici de detectare a fumului/incendiului sunt senzorii wifi. Acestia, pe langa functia de baza, aceea de a porni instalatia de stins incendiul, trimit notificari utilizatorilor desemnati si pot interactiona cu celelalte echipamente inteligente din casa. Se poate opri astfel alimentarea cu gaz, cu energie electrica, se pot bloca/debloca yale si multe altele.
Utilizatorul va primi, in cazul aparitiei fumului in incaperile dotate cu astfel de senzori, notificari pe dispozitivul mobil si va putea controla in timp real alte echipamente, in afara celor presetate dinainte, descrise mai sus.
Majoritatea aragazelor si plitelor pe gaz moderne au propriile sisteme de siguranta, dar mai exista, cu siguranta, gospodarii cu modele mai vechi, fara astfel de protectii. Situatia este similara si in cazul senzorilor si electrovalvelor impuse de lege sau, in cel mai fercit caz, senzorii existenti nu fac decat sa opreasca robinetul de gaz, fara a notifica in vreun fel proprietarul.
Senzorii inteligenti permit, pe langa functia de baza de a opri alimentarea cu gaz, si emiterea de notificari precum si crearea de scenarii care sa implice alti senzori sau echipmente, cum ar fi, de exemplu, oprirea si a alimentarii cu energie electrica in zona afectata de scurgerea de gaz si altele.
Astfel, fie ca aveti nevoie de senzori pentru o locuinta noua neechipata cu astfel de echipamente, fie ca doriti sa instalati senzori inteligenti in paralel cu cei clasici existenti pentru avantajele de mai sus, veti gasi in portofoliul nostru configuratiile optime.
Suntem convinsi ca aproape oricine a trait cel putin odata in viata neplacuta intamplare cand tocmai atunci cand nu era acasa, cel mai adesea in concediu, sa plesneasca un racord de sub chiuveta sau o teava, sa apara un por intrun calorifer sau alt asemenea eveniment, iar vecinii sau rudele sa sune disperati.
Puteti evita toate aceste neplaceri, precum si pagubele materiale provocate de astfel de avenimente, prin integrarea in sistemul inteligent ql casei a unor senzori pentru detectarea apei, amplasati in locurile in care pot aparea inundatii (baie, bucatarie, camera tehnica, pivnita etc.), conectati la robinete cu actionare electrica de alimentare cu apa. In cazul detectarii unei scurgeri, senzorul comanda robinetului oprirea alimentarii cu apa.
Veti afla, desigur, imediat pe telefon sau tableta ca a avut loc un astfel de eveniment.
V-ati dorit sa stiti atunci cand nu sunteti acasa daca s-a intrerupt alimentarea cu energie electrica sau a aparut un scurt circuit? Ati dorit o modalitate mai usoara de a sti consumul de energie fara a citi periodic contorul si de a astepta facturile furnizorilor?
Toate aceste lucruri sunt acum posibile cu ajutorul sigurantelor si prizelor inteligente. Veti primi pe orice dispozitiv mobil dorit notificari in cazul aparitiei unor evenimente legate de reteaua cu energie electrica, precum si statici legate de consum. Puteti seta alarme si puteti gestiona intervalele in care anumite aparate si dispozitive electrice sa porneasca sau sa se opreasca.
Puteti integra in sistemul inteligent al casei dumneavoastra, pentru un control total, videointerfonul si yalele inteligente de interior sau de exterior.
Yalele permit, pe langa controlul local cu amprenta, cu panou numeric cu touch sau clasic, cu cheie, si controlul de la distanta, din telefon sau tableta.
Puteti vedea de oriunde v-ati afla cine va bate la usa sau la poarta si puteti permite accesul in curte sau in locuinta al rudelor, al curierului etc.
… si in contextul pandemiei, desi ne-am indepartat putin de la traseul nostru de a avea in portofoliu doar produse Tuya/Smart life, dar pentru a intari oferta noastra pentru case sigure, am considerat oportuna si aceasta lampa pentru sterilizare, cu lumina UV. Cu atat mai mult cu cat, folosind o priza mobila sau o telecomanda inteligenta, puteti controla si lampa de la distanta, folosind aceeasi aplicatie – Tuya sau Smart life.
Contactati-ne pentru a vedea cat de simplu poate fi…
Vezi si alte articole strans legate de acesta: